Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


 

Tamarín bělohubý - Saguinus labiatus

 

ObrazekVelikost: Měří cca 260mm, ocas cca 285mm, váha samice ja 450g, samec 460g.

 

Zbarvení: Má bílé pysky, hřbet je černý šedě mramorovaný, spodek těla je jasně rezavý.

 

Rozšíření: Brazílie, Peru.

 

Potrava: Milují hmyz s kterého preferují sarančata. Červi, ovoce, rýže.

 

Rozmnožování: Délka březosti je cca 140 až 150dní. Rodí se převážně dvojčata.

 

Pohybové vlastnosti: Běhá a skáče po čtyřech.

 

Sociální struktura: Žijí v paru se svými mlaďaty.

 

Spánek: V našem chovu spí všichni pohromadě v budce.

Obrazek

Obrazek