Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


 

Tamarín vousatý - Saguinus imperator

 

ObrazekVelikost: Měří 230 až 255mm, ocas cca 400 až 413mm. Váží 450g.

 

Zbarvení: Na horním pysku má mohutný bíly knír, tělo je hnědavé ocas je černý.

 

Rozšíření: Brazílie, Peru.

 

Potrava: Milují hmyz, holátka myší, ovoce, tvaroh, rýži.

 

Rozmnožování: Délka březosti je cca 140 až 145dní, nejčastěji se rodí dvojčata. Mláďata nosí rodiče a jejich sourozenci.

 

Pohybové vlastnosti: Běhá a skáče po čtyřech.

 

Sociální struktura: Žijí v paru se svými mlaďaty.

 

Spánek: V našem chovu spí všichni pohromadě v budce.

 

Obrazek

 

 

Obrazek

 

 

Obrazek