Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


 

Tamarín žlutoruký - Saguinus midas

 

ObrazekVelikost: Měří cca 242mm, ocas měří cca 390mm, samice váží cca 430g, samec váží cca 580g.

 

Zbarvení: Dominantní barvu tvoří černá, která je na hřbetě oranžově mramorována. Konce končetin má žluté až oranžové.

 

Rozšíření: Brazílie, Guayana.

 

Potrava: Jsou to z 50% hmyzožravci. Mají rádi ovoce, rýžovou kaši, jogurty, křepelčí vejce.

 

Rozmnožování: Dospívají ve dvou letech. Březost trvá cca 140 až 170 dní. Rodí nejčastěji dvojčata.

 

Pohybové vlastnosti: Běhá a skáče po čtyřech.

 

Sociální struktura: O mláďata se starají rodiče a starší sourozenci.

 

Spánek: V našem chovu spí všichni pohromadě v budce.

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek