Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


 

Tamarín sedlový - Saguinus fuscicollis

 

 

Obrazek

Velikost: Samice měří 220mm, samec měří 215mm, délka ocasu u samic 325mm u samců 318mm. Váha samce 318g, samice 325g.

 

Zbarvení: Má holé uši a ochlupení na tváři, charakteristické je mramorované sedlo, zbarvení těla je hnědé až rezavé podle podruhu.

 

Rozšíření: Brazílie, Bolívie, Peru, Ekvádor, Kolumbie.

 

Potrava: Dva díly ovoce na jeden díl živočišné ztravy, vitamínová kaše.

 

Rozmnožování: Březost cca 145 až 155dní. Rodí většinou dvojčata, vyjímečně trojčata.

 

Pohybové vlastnosti: Běhá a skáče po čtyřech.

 

Sociální struktura: Žijí v paru se svými mlaďaty.

 

Spánek: V našem chovu spí všichni pohromadě v budce.

 

Obrazek

 

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

 

Obrazek