Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


 

Tamarín pinčí - Saguinus oedipus

 

ObrazekVelikost:Měří cca 205 až 250mm, ocas měří cca 230 až 240mm a váží cca 400 až 450g.

 

Zbarvení:Hřbet je hnědý se světlým mramorováním. Dolní část těla včetně končetin je bílý, jeho ozdobou je však mohutná bílá kštice na temeni hlavy.

 

Rozšíření:Kolumbie.

 

Potrava:Žerou převážně ovoce a zeleninu, mají však rádi i hmyz a holátka myší.

 

Rozmnožování:Dospívají zhruba ve dvou letech. Březost trvá cca 140 dní. Většinou se rodí dvojčata nejsou však vyjímkou i trojčata.

 

Pohybové vlastnosti:Běhá a skáče po čtyřech.

 

Sociální struktura:O mláďata se starají rodiče a starší sourozenci.

 

Spánek:V našem chovu spí všichni pohromadě v budce.

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek